Ο Σύλλογος

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Άφρας ιδρύθηκε στις 25 Μαίου 1984 με έδρα την Άφρα Κέρκυρας. Από τότε υπηρετεί με πάθος τον πολιτισμό και την πνευματική – κοινωνική – περιβαλλοντική ανάπτυξη και αναβάθμιση του χωριού μας.

Σκοπός του Συλλόγου

Σκοπός του συλλόγου είναι η διατήρηση κι ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από δράσεις μορφωτικού περιεχομένου, καθώς και μέσα από εκδηλώσεις με τη συμμετοχή της νεολαίας της περιοχής .
Στο κέντρο του χωριού ξεχωρίζει η πανέμορφη κεντρική πλατεία μας όπου στο βάθος δεσπόζει καμαρωτό το πρώτο σχολείο του χωριού το οποιο κατασκευαστηκε γύρω στα 1879. Το κτίριο πλέον δεν λειτουργεί ως σχολείο αλλά έχει διαμορφωθεί ανάλογα και είναι η έδρα του Πολιτιστικού μας Συλλόγου.

Μελλοντικοί Στόχοι

Αισθανόμαστε απόλυτα περήφανοι όταν αναφερόμαστε στο έργο του Συλλόγου μας στην μέχρι τώρα πορεία του στο χρόνο. Η ανιδιοτελής προσφορά του Συλλόγου στους κατοίκους του χωριού μας και η διεκδίκηση των στόχων μας δεν προέρχονται ως μάννα εξ ουρανού, αλλά ύστερα από έντονη, κουραστική, επίπονη και συντονισμένη προσπάθεια.

Η Σύσταση

Πρόεδρος: Αναστάσιος Μπούας
Αντιπρόεδρος: Σταμάτης Πηγής/Νίκος Χαλικιάς
Γεν.Γραμματέας: Αννα Γκιόκα
Ταμίας: Αντωνία Ρίγγα
'Eφορος Εκδηλώσεων: Σωτήρης Μουλίνος
Μέλος: Στάθης Καρδακάρης
Μέλος: Χρήστος Αθανασίου
Μέλος: Αντώνης Χαλικιάς
Υπέυθυνος Internet και Μ.Μ.Ε: Αναστάσιος Μπούας
Υπεύθυνη Χορευτικού Τμήματος: Αντωνία Ρίγγα
Υπεύθυνοι Δημοσίων Σχέσεων: Αννα Γκιόκα